субота, 22 лютого 2014 19:33

Біля під'їзду, де жив застрелений Герой Андрій Мовчан, розсипали червоні гвоздики

Сьогодні у театрі Івана Франка у Києві прощалися із застреленим 20 лютого 2014 року на барикадах Майдану Андрієм Мовчаном. Вбитий працював у театрі освітлювачем. Був членом Демократичного Альянсу.

Біля під'їзду на проспекті Перемоги, 91, де жив Герой Андрій Мовчан, розмістили лампадки, розсипали червоні гвоздики. На дверях - фото Андрія із приписом, що загинув він, захищаючи від кулі дівчину. Також повісили жовто-синій прапор із чорною стрічкою.

Автор: Мар’яна Шевчук
  Біля під’їзду Андрія Мовчана
Біля під’їзду Андрія Мовчана

Андрію Мовчану було 34. Він помер від вогнепального поранення в голову.

Автор: facebook.com
  Андрій Мовчан
Андрій Мовчан

"Хороший хлопчик був, дуже хороший. Такий ввічливий…Завжди усміхався, тихенький. Були якісь проблеми з водою, від над нами жив. Кажу йому – ви нас топите. Він прийде подивиться, десять разів перепрошує…Дуже шкода його. Ні разу не бачила, щоб він курив. Андрій жив на 8-му поверсі з сестричкою. Він родився тут. Батьки повезли його до мами, на Чернігівщину. Сьогодні тут були і батько, і мама. Вони навіть схожі між собою усі. Сестричка працює лікарем", - розповіла зі сльозами Gazeta.ua сусідка вбитого Тетяна Петрівна, 62 роки.

На Майдані сьогодні також прощалися із вбитими Героями. Їх проводжали оплесками під вигуки "Слава!". Проносили й труну з тілом Андрія Мовчана.

За даними Міністерства охорони здоров'я, у боях на в Києві з початку сутичок загинули 77 осіб. З 18 до 22 лютого до медиків за допомогою звернулося 608 постраждалих, 393 з них госпіталізовані.

 

Зараз ви читаєте новину «Біля під'їзду, де жив застрелений Герой Андрій Мовчан, розсипали червоні гвоздики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі