неділя, 03 квітня 2022 13:51

Спецтема: Війна Росії проти України

"Більшість знищено, інші розбіглися" - показали, як звільняли Київщину

"Більшість знищено, інші розбіглися" - показали, як звільняли Київщину
Знищена техніка окупанта. Фото: zaxid.net

31 березня о 17:00 спецпідрозділи Головного управління розвідки та Збройних сил України звільнили Дмитрівку і Капітанівку на Київщині.

Головна складність полягала в тому, що в селах залишалась частина цивільного населення. Треба було подбати про те, щоб ніхто з них не постраждав під час бою, повідомляє командир групи спецпідрозділу ГУР МО на позивний "Титан".

"Наступ почався з боку села Петрушки й росіяни вимушені були відійти за межі Дмитрівки в бік села Забуччя. Ми перейшли Житомирську трасу. Було здійснено пару пострілів з танків в наш бік. Коли ми зайшли в Дмитрівку, ми зробили так, щоб вони вийшли з села. Тобто, в активну фазу бою ми з ними не вступали. Коли вже вони були на виході з Дмитрівки, там вже була активна фаза бою", - каже.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Допомагали викрадати українських патріотів: СБУ затримала диверсантів і агентів Кремля

З боку окупантів була 21 одиниця важкої техніки, БМП і танки. З боку українських захисників зайшло 8 танків, піхота ЗСУ та група спецпризначенців ГРУ.

"У них втрати – 9 одиниць важкої техніки, БМП і танки і до 50 осіб піхоти… Вони всі відступили. Але основна маса була знищена", - заявив.

Додав, що наразі у населених пунктах дуже небезпечно. Там працюють фахівці по розмінуванню.

Українські військові звільнили всі населені пункти Київської області, в які раніше зайшли російські окупанти.

Зараз ви читаєте новину «"Більшість знищено, інші розбіглися" - показали, як звільняли Київщину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі