пʼятниця, 15 лютого 2013 10:47

Більше 100 росіян постраждали в результаті падіння метеорита

Більше 100 росіян постраждали в результаті падіння метеорита
Фото: www.vseokrasote.ru

В результаті падіння метеорита у Челябінській області за медичною допомогою звернулися понад 100 осіб. За попередніми даними, серйозних травм ні в кого немає: в основному у постраждалих зафіксовані порізи від вибитого скла, забої й інші дрібні травми. За даними МНС Росії, постраждалих менше - близько 50 осіб.

Вибухова хвиля, викликана падінням метеорита, зруйнувала частину складу на Челябінському цинковому заводі, розташованому в області, а також вибила скло в деяких будинках Челябінська. Серйозних руйнувань немає, проте на фотографіях очевидців видно, що в деяких будівлях скло вилетіло разом з рамами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Судний день настав? Урал накрило метеоритним дощем

У зв'язку з ситуацією, губернатор Челябінської області Михайло Юревич дав доручення всім працівникам медзакладів, надзвичайних служб, поліції і пожежникам прибути на свої місця. Влада також пообіцяла надати постраждалим допомогу, в тому числі у відновленні вікон і усуненні інших ушкоджень.

Метеорит впав вранці 15 лютого на території Челябінської області, неподалік від міста Сатка. За даними МНС Росії, над Челябінською, Свердловською, Тюменською і Курганською областями пройшов метеоритний дощ з болідів. МНС заявило, що радіаційний фон через падіння метеорита не підвищився і закликало жителів Уралу не панікувати.

Зараз ви читаєте новину «Більше 100 росіян постраждали в результаті падіння метеорита». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі