четвер, 07 липня 2022 20:17

Білорусь погрожує Польщі ракетними ударами

Білорусь погрожує Польщі ракетними ударами
У Білорусі вважають, що Польща хоче забрати їхні західні землі та України. Фото: pixabay

Заступник начальника генштабу збройних сил Білорусі генерал-майор Руслан Косигін погрожує Польщі ракетними ударами у відповідь на "провокації Заходу".

За його словами, у разі реалізації Заходом якихось задумів, саме Польща з її військовою інфраструктурою стане першочерговою ціллю для удару, передає "БЕЛТА".

"Територія Польщі, як, втім, і країн Балтії, перетворюється на полігон, на території якого США планують розв'язати в Європі ще один кривавий конфлікт проти Російської Федерації та її союзників", – заявив він.

Косигін також поділився фантазіями, що деякі політики Польщі хочуть ініціювати "повернення так званих споконвічно польських земель, мають на увазі західні регіони України та Білорусі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білорусь віддала аеродром "Зябрівка" під контроль росіян

Генерал також сказав, що начебто Вашингтон і Брюссель планують у найкоротші терміни створити угруповання військ "для їх можливого застосування на відповідних операційних напрямках, а також всебічного забезпечення їхніх дій. По суті, це є підготовкою до ведення воєнних дій на східному напрямі".

"У разі початку конфлікту територія Польщі з її військовою інфраструктурою стає першочерговим об'єктом удару, а саме центри ухвалення рішень, елементи системи управління, пункти постійної дислокації національних збройних сил, арсенали та бази, а також критично важливі об'єкти їхньої економіки та транспортної інфраструктури", – зазначив він.

Косигін також наголосив, "відповідь буде миттєва".

"Саме по них будуть завдані удари, якщо тільки вони спробують розмовляти з нашою державою з позиції сили", – пригрозив Косигін.

Розмови про можливе вторгнення білоруської армії в Україну не припиняються від 24 лютого. Самопроголошений президент Олександр Лукашенко заперечує це. Нещодавно заявив, що Білорусь "не хоче воювати з Україною". На його думку, українська сторона "зацікавлена, щоб виставити Росію та Білорусь фашистами". Лукашенко вважає, що його країну нібито намагаються втягнути у війну в Україні.

3 липня диктатор заявив, що він підтримує повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Зараз ви читаєте новину «Білорусь погрожує Польщі ракетними ударами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі