неділя, 08 грудня 2019 10:51

Батути бачив тільки в фільмах: чи могли одеські рятувальники витягти з вогню більше людей

Батути бачив тільки в фільмах: чи могли одеські рятувальники витягти з вогню більше людей
Під час пожежі в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу постраждали 32 людей. Фото - od.dsns.gov.ua

У мережі обговорюють, що під час пожежі в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу у рятувальників не було спеціальних батутів, якими могли б ловити людей, коли ті стрибали із вікон. Не вистачало драбин, взуття та навіть звичайних оцинкованих відер.

Спорядження та екіпіровки рятувальників були згідно з інструкцією. У кожного пожежного є два комплекти форми - один на ньому, другий лежить в загоні. Форма складається з самого костюма, підскасника, каски, берців, пари рукавичок, розповідає начальник 7-ї пожежної частини Дмитро Нестеренко, передає "Думская".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трагедія в Одесі: на згарищі коледжу знайшли ще 2 тіла

Проте, у ДСНС дійсно немає батутів, на які можуть вистрибувати люди з палаючих будинків.

"Екіпіровкою ми забезпечені повністю. Не розумію, чому таку паніку влаштували, що у нас нібито нічого немає. Це не так. А ось батути я дійсно бачив тільки в фільмах, у нас їх ніколи не було. Ми люди маленькі, це не наше завдання нагадувати керівництву. Ми просто виконуємо свої обов'язки", - підсумував рятувальник.

Додав, якби в будівлі спрацювала пожежна сигналізація, в кабінетах були б робочі вогнегасники, а всі учні і викладачі були ознайомлені з правилами пожежної евакуації, такої кількості жертв можна було б уникнути.

Начальник 7-ї пожежної частини Дмитро Нестеренко травмувався під час ліквідації пожежі в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу. На нього і колег впали сходові клітки верхніх поверхів, коли зайшли в будівлю.

Зараз ви читаєте новину «Батути бачив тільки в фільмах: чи могли одеські рятувальники витягти з вогню більше людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі