пʼятниця, 14 червня 2024 06:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Атака РФ по Україні: Польща і союзники підняли в повітря літаки

Атака РФ по Україні: Польща і союзники підняли в повітря літаки
Ще одна напружена ніч через атаку РФ. Фото: pixabay.com

Військові Польщі разом із союзниками 14 червня підняли у повітряний простір свої літаки.

Причиною знову стала нічна атака росіян ракетами та дронами по Україні, повідомляє Оперативне командування ЗС Польщі у соцмережі Х.

"Звертаємо увагу, що у південно-східній частині країни може бути підвищений рівень шуму у зв'язку з початком польотів у нашому повітряному просторі польської та союзницької авіації. Це ще одна дуже напружена ніч для всієї системи протиповітряної оборони Польщі у зв'язку з активністю дальньої авіації Росії, яка завдає ударів крилатими ракетами та "Шахедами" по об'єктах, розташованих, серед іншого, на західній території України", - сказано в повідомленні.

Командування нагадало, що остання така активізація авіації РФ, під час якої були завдані удари по західній території України, фіксувалася у ніч проти 12 червня, а до того - 7 червня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни запустили ракети по Україні

"Сьогодні були задіяні всі необхідні процедури для забезпечення безпеки польського повітряного простору, а Оперативне командування РП здійснює постійний моніторинг ситуації", - говориться у заяві польських військових.

Через масований удар РФ по Україні 12 червня Польща теж підіймала у небо свою авіацію.

Зараз ви читаєте новину «Атака РФ по Україні: Польща і союзники підняли в повітря літаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі