вівторок, 15 листопада 2022 18:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Атака на енергосистему України 15 листопада може мати наслідки для низки сусідніх країн – Галущенко

Атака на енергосистему України 15 листопада може мати наслідки для низки сусідніх країн – Галущенко
У вівторок, 15 листопада, російські окупанти завдали масованих ракетних ударів по території України. Фото: Главком

У вівторок, 15 листопада, російські окупанти завдали масованих ракетних ударів по території України.

Били по об'єктах енергетики. Це наймасованіший обстріл енергосистеми з початку війни, повідомив у Facebook міністр енергетики Герман Галущенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Прильоти" є в кожній області. РФ масовано атакувала енергосистему України

За його словами, ця атака може мати вплив не тільки на енергосистему України, але й на енергосистеми деяких наших сусідів. Влучання відбуваються по всій українській енергосистемі: як по об'єктах генерації, так і по системі передачі електроенергії.

"Запроваджені аварійні відключення. Після поразок на військовій і міжнародній аренах ворог здійснює чергову спробу терористичного реваншу і намагається нанести максимальної шкоди нашій енергосистемі напередодні зими. Прошу всіх поставитись з розумінням до критичної ситуації з енергопостачанням, зберігати спокій і довіряти енергетикам і ЗСУ", – написав Галущенко.

У вівторок, 15 листопада, російські окупанти завдали масованих ракетних ударів по території України.

Повідомляється про вибухи у Харкові, Кривому Розі, Вінниці, Львові, Рівному, Житомирі, Хмельницькому, Полтаві, Кропивницькому, Кривому Розі та прилеглих до цих міст областях.

Цього ж дня окупанти обстріляли Київську область та столицю України.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що по Україні терористи випустили 85 ракет. Більшість потрапила по енергетичній інфраструктурі

Зараз ви читаєте новину «Атака на енергосистему України 15 листопада може мати наслідки для низки сусідніх країн – Галущенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі