субота, 23 квітня 2022 08:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Армія Путіна вбила 208 дітей в Україні

Армія Путіна вбила 208 дітей в Україні
На ранок 23 квітня щонайменше 208 дітей в Україні загинули внаслідок збройного вторгнення Російської Федерації. Фото: facebook.com/pgo.gov.ua

Станом на ранок 23 квітня, другу добу поспіль, офіційне число жертв-дітей через війну в Україні лишається незмінним - 208.

Зросла кількість поранених - 387, повідомив Офіс генерального прокурора.

"Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота зі встановлення кількості в місцях активних бойових дій, на тимчасово окупованих і звільнених територіях", - пояснили у відомстві.

Найбільше постраждало дітей у таких областях: Донецькій - 120, Київській - 113, Харківській - 91, Чернігівській - 66, Херсонській - 44, Миколаївській - 41, Луганській - 37, Запорізькій - 25, Сумській - 17, у м.Києві - 16, Житомирській - 15.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Стерти пам'ять та всі зв'язки з Україною" - примусово вивезених дітей до РФ змушуватимуть вчити російську

20 квітня внаслідок ворожого обстрілу об'єктів цивільної інфраструктури отримала поранення 5-річна дитина. Сталося це на території Пологівського району Запорізької області.

Через бомбардування та обстріли ворогом пошкоджений 1,5 тис. закладів освіти. 102 із них ущент зруйновані.

Росіяни викрадають українських дітей і готують зміни до законодавства, щоб спростити процес всиновлення. Держдума вже опрацьовує поправки до закону, щоб додати можливість заміни прізвища після всиновлення. Повідомляють, що частину дітей окупанти вивезли з Маріуполя в Донецьк і в напрямку Таганрога.

Росія повторює сценарій 2014 року. Тоді з окупованого Криму вивезли українських дітей так званим потягом надії для їхнього усиновлення. За незаконне викрадення дітей країну-агресорку виключили з Європейської мережі омбудсманів із прав дитини (ENOC).

Зараз ви читаєте новину «Армія Путіна вбила 208 дітей в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі