понеділок, 09 квітня 2012 11:39

Апеляційний суд Києва скинув Лозінському рік

Апеляційний суд Києва скинув Лозінському рік
Колишній нардеп має відсидіти 14 років. Фото: donbass.ua

Апеляційний суд Києва пом'якшив вирок колишньому депутату Верховної Ради Віктору Лозінському, призначивши йому нове покарання у вигляді 14 років позбавлення волі. Про це повідомляє джерело в Генпрокуратурі, пише Українська правда.

Таке рішення було прийнято за апеляційною скаргою захисту Лозінського.

Суд в цілому підтвердив провину екс-парламентаря, однак прийшов до висновку про те, що призначений судом першої інстанції вирок не відповідає тяжкості скоєного злочину і тому скоротив термін тюремного ув'язнення засудженого на 1 рік.

Рішення суду може бути оскаржене в касаційній інстанції.

Нагадаємо, кримінальну справу проти Лозінського було порушено 1 липня 2009 року за підозрою у вбивстві жителя Кіровоградської області Валерія Олійника.

Нардеп з фракції БЮТ своєї провини не визнавав, але незабаром склав депутатські повноваження і став ховатися від слідства, здавшись правоохоронним органам у березні 2010 року.

Слідство, експертизи, судові розгляди тягнулися більше року. Одне з яскравих висловів колишнього депутата під час судових дебатів про загиблого Олійника: "Якби у мене була зброя, то стріляв би в дурня!".

Зазначимо, що прокуратура вимагала засудити Лозінського до вищої міри - довічного ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «Апеляційний суд Києва скинув Лозінському рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі