пʼятниця, 01 червня 2012 12:00

Янукович привітав з розкриттям справи про вибухи в Дніпропетровську

Янукович привітав з розкриттям справи про вибухи в Дніпропетровську
Янукович попросив надати громадськості максимально можливу на сьогоднішній день інформацію. Фото: svit24.net

Президент України Віктор Янукович подякував силовикам за розкриття злочину, скоєного в Дніпропетровську, і попросив зосередитися на забезпеченні безпеки під час проведення Євро-2012. Про це він заявив в ході зустрічі з керівниками силових відомств.

"Я хотів подякувати всім, хто брав участь у розкритті цього злочину", - сказав президент, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Янукович попросив надати громадськості максимально можливу на сьогоднішній день інформацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Винуватці дніпропетровських вибухів вимагали $ 4,5 млн. - МВС

"Це вкрай важливо і вкрай необхідно. Дуже важливо, щоб ми з вами врахували цей прикрий випадок тероризму в нашій країні під час подальшої роботи, для навчання наших спеціальних підрозділів та своєчасного реагування у таких випадках. Це дуже важливо. Напередодні Євро-2012 просив би вас зараз зосередитися на забезпеченні безпеки учасників, гостей чемпіонату Євро-2012, і в ці дні, безумовно, провести відповідну роботу", - сказав Янукович.

Нагадаємо, стало відомо про затримання чотирьох підозрюваних в організації вибухів у Дніпропетровську 27 квітня. Вони вимагали виплатити їм $ 4,5 млн. Відомо, що двом затриманим менше 40 років. Раніше підозрювані характеризувалися позитивно, відносини до силових структур або армії не мали, до кримінальної відповідальності не притягувалися.

Як повідомлялося, 27 квітня вдень у Дніпропетровську протягом години сталося чотири вибухи, постраждала 31 особа (у тому числі 10 підлітків), 26 з них були госпіталізовані. Слідчі СБУ розслідують справу, порушену статті "терористичний акт". Всі вибухові пристрої були закладені в бетонні урни. Всі пристрої - саморобні, фугасної дії. Перший вибух приблизно дорівнював 160 грамам тротилу, другий - 190, третій - 230, четвертий - 300.

Зараз ви читаєте новину «Янукович привітав з розкриттям справи про вибухи в Дніпропетровську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі