понеділок, 07 грудня 2020 16:35

Антоненка залишили під вартою

Антоненка залишили під вартою
Військового й музикатна Андрія Антоненка арештували торік у грудні. Він - один із підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета влітку 2016-го. Фото: tyzhden.ua

Ветерана АТО та музиканта Андрія Антоненка, якого підозрюють у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, залишили під вартою.

Таке рішення виніс сьогодні, 7 грудня, Апеляційний суд Києва.

Сторона захисту наголошувала на тому, що прокуратура не довела і не обґрунтувала ризики, вказані в попередньому клопотанні щодо продовження арешту. А саме — ризик втечі, переховування та тиску на свідків і потерпілих. Адвокати просили суд скасувати рішення Шевченківського суду та не обирати Антоненку взагалі запобіжний захід.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убивство Шеремета: у справі допитали британського експерта

Антоненка хотіли взяти на поруки майже 2 десятки людей. У залі суду та під будівлею зібралось близько сотні людей, які вимагали звільнити Андрія Антоненка з-під варти. Сам обвинувачений заявив, що не збирається переховуватися і виконуватиме покладені на нього зобов'язання, у разі зміни запобіжного заходу.

Прокурори своєю чергою просили залишити Антоненка під вартою. Це клопотання суд підтримав.

13 грудня торік Печерський районний суд у Києві обрав запобіжні заходи музиканту й добровольцю Андрієві Антоненку, дитячому кардіохірургу й волонтерці Юлії Кузьменко та військовій медсестрі 26-річній Яні Дугарь. Їх підозрюють в організації та вбивстві журналіста, виконавчого директора інтернет-видання "Українська правда" 44-річного Павла Шеремета. Його підірвали дорогою на роботу 20 липня 2016-го в автомобілі, що належав цивільній дружині Олені Притулі. Вибухівку до днища машини прикріпили вночі. Імена підозрюваних поліція назвала 12 грудня торік. На брифінгу були керівники Нацполіції, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, генпрокурор Руслан Рябошапка та президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Антоненка залишили під вартою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі