пʼятниця, 02 червня 2023 06:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітики прокоментували реакцію РФ на рейди в Бєлгородській області

Аналітики прокоментували реакцію РФ на рейди в Бєлгородській області
Легіон "Свобода Росії" 1 червня оголосив про новий рейд у Бєлгородській області РФ. Фото: ukrinform.ua

У російському суспільстві та інформаційному просторі спостерігається підвищена тривожність.

Про це свідчить реакція російської влади на рейд Російського добровольчого корпусу (РДК) та легіону "Свобода Росії" у Бєлгородській області РФ, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бійці РДК показали, як заїжджали на територію Росії

Аналітики звертають увагу, що влада Бєлгородської області оголосила про евакуацію 200 дітей до Пензенської області. Окрім того, 3 червня планують евакуювати ще 600 дітей до Калузької та Ярославської областей.

"Деякі російські блогери використали ситуацію в Білгородській області для критики російського керівництва. Інші стверджували, що обмежені рейди є провісниками українських контрнаступальних операцій", ‒ зазначають в ISW.

У Росії в центрі Шебекіно Бєлгородської області 1 червня унаслідок обстрілів палала пʼятиповерхівка. За словами місцевих жителів, під обстріл потрапила також будівля адміністрації міста.

Водночас бійці російського добровольчого корпусу повідомили, що знову зайшли на територію регіону і розпочали "другу фазу звільнення територій від путінського режиму".

Зараз ви читаєте новину «Аналітики прокоментували реакцію РФ на рейди в Бєлгородській області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі