середа, 17 листопада 2021 19:59

"Америкоси, запроданці!" - як антивакцинатори відстоювали свого лідера під судом
5

В Галицькому районному суді Львова мали сьогодні обирати міру запобіжного заходу для Остапа Стахіва
Фото: Валерій Шмаков
Близько 100 прихильників антивакцинатора Остапа Стахіва прийшли сьогодні підтримати його
Суд дозволив затримати антивакцинатора Остапа Стахіва. Однак, той на суд не прийшов і запобіжний захід йому не обрали
Серед групи підтримки Остапа Стахіва було багато приїжджих осіб, чимало говорило російською
Протестувати проти антивакцинаторів приходили львівські активісти, були представники "Нацкорпусу"

Близько 100 прихильників антивакцинатора Остапа Стахіва прийшли сьогодні до Галицького районного суду Львова. Там для чоловіка мали обрати міру запобіжного заходу. Однак він на засідання не з'явився.

Присутні заявляли, що над українцями проводиться медичний експеримент. Чимало з них розмовляли російською мовою, повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"Я не проти вакцинації і не за. Я за права людини, як і Остап Стахів. Бог дав людині свободу вибору і не потрібно змушувати всіх вакцинуватися. Без цієї маски мені хліба не продадуть. Без вакцинації діти в школу вже скоро не підуть. Ні купити, ні продати нічого буде не можна. Як у Біблії пишеться. То як ми маємо радіти цьому і підтримувати вакцинацію? Як і Остапа нас всіх по одному виловлять", - сказала керівник львівської правозахисної спілки "Галичани" Уляна Милян.

Остап Стахів єдиний, хто не побоявся говорити вголос про права людей, яких без вакцинації відсторонюють від роботи, казали прихильники антивакцинатора.

"Як простий хлопець з Ходорова може готувати державний переворот? Такі звинувачення комусь вигідні, оскільки ми 3 листопада в Києві провели акцію. Її підтримала величезна кількість українців. 24 листопада має бути наше друге віче. Влада цього не хоче", - заявила одна з присутніх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові антивакцинатори увірвались до Covid-лікарні. Стались сутички

Водночас до суду протестувати проти антивакцинаторів приходили львівські активісти, були представники "Нацкорпусу". Прихильники Стахіва працюють в інтересах країни-агресорки, заявляли.

"Знаємо, що до Львова приїхали представники проросійських сил. Зокрема Кирило Стремоусов із Херсону та члени партії Шарія. Вони намагаються використати протестний рух проти карантинних заходів і проти вакцинації для того, щоб дестабілізувати ситуацію в Україні. Стремоусов і йому подібні мають сидіти у в'язни́ці. Остап Стахів з ними співпрацює. Отже теж діє в інтересах Росії", - зазначив представник руху "Суспільство майбутнього" Антон Петрівський.

Між сторонами періодично виникали суперечки. Звинувачували одне одного у продажності.

"Українофобів за грати!","Геть кремлівську агентуру!" - скандували активісти.

Антивакцинатори у свою чергу вимагали відправити опонентів на передову.

До сутичок не дійшло, бо біля суду чергувала велика кількість поліцейських.

Відсутність Стахіва на суді його представник пояснив тим, що підозрюваний знаходить в лікарні у Сваляві. Надав відповідну довідку.

Служба безпеки України повідомила про підозру лідеру антивакцинаторів Остапу Стахіву.

Його мережа намагалася дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в державі, повідомляє пресцентр СБУ.

Члени спільноти закликали до насильницької зміни конституційного ладу. За попередньою інформацією слідства, у них були російські куратори.

Галицький районний суд Львова дозволив затримати антивакцинатора Остапа Стахіва.

Зараз ви читаєте новину «"Америкоси, запроданці!" - як антивакцинатори відстоювали свого лідера під судом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі