субота, 29 жовтня 2022 20:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Американський конгресмен порівняв українців з "гарматним м'ясом": реакція МЗС України

Американський конгресмен порівняв українців з "гарматним м'ясом": реакція МЗС України
Пол Госар – з MAGA-крила республіканців, які підтримують Дональда Трампа та його політику та конспірологічні теорії. Фото: Getty Images

Американський конгресмен-республіканець Пол Госар запропонував президенту України Володимиру Зеленському і російському диктатору Володимиру Путіну провести переговори в Аризоні.

При цьому він звинуватив Захід у "використанні українців як "гарматного м'яса". Про це пише Liga.net.

"Світ бачив достатньо смертей і руйнувань між Росією та Україною. Країни Заходу, здається, не проти використання українців як "гарматного м'яса" і не зацікавлені в деескалації", – йдеться у повідомленні на сайті Госара.

Він наголосив, що не може більше про це мовчати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Словенія передала Україні 28 модернізованих танків М-55S: чим вони оснащенні

"Я не дипломат. Але я не можу більше мовчати, оскільки смерть і руйнування не тільки не припиняються в Україні, а й фінансуються моєю власною країною. Я змушений запросити президентів Путіна та Зеленського до Аризони, щоб розпочати переговори щодо деескалації ядерної напруженості, припинення війни, смертей та руйнувань, що мучать обидві країни", – заявив конгресмен.

У МЗС України відповіли, що такі заяви дають Путіну "зелене світло на продовження вбивств українців та знищення демократії".

Зокрема, спікер МЗС України Олег Ніколенко написав у Facebook, що порівняння українців з "гарматним м'ясом" з боку члена Конгресу Пола Госара "є абсолютно неприйнятним".

"США добре відомі цінності, за які бореться український народ – свободу, демократичний розвиток, верховенство права та повагу до прав людини. Ставити під сумнів підтримку України – давати Путіну зелене світло на продовження вбивств українців та знищення демократії", – підкреслив Ніколенко.

Він додав, що наближення виборів не повинно перетворювати політиків на "відірваних від реальності популістів".

"Переконані, що висловлювання окремих конгресменів не вплинуть на продовження двопартійної підтримки України з боку США", – заявив Ніколенко.

Госар – з MAGA-крила республіканців, які підтримують Дональда Трампа та його політику та конспірологічні теорії. Він був серед 10 республіканців у Палаті представників, які проголосували проти законопроєкту про лендліз для України.

Сполучені Штати Америки оголосили про новий пакет військової допомоги для України на $275 млн.

Про допомогу в п'ятницю повідомила прессекретарка міноборони США Cабрина Сінгх.

До нового пакету увійдуть боєприпаси для систем HIMARS, високоточні артилерійські снаряди, дистанційні системи мінування, броньовані машини HMMWV, патрони для стрілецької зброї, засоби військового супутникового зв'язку.

Зараз ви читаєте новину «Американський конгресмен порівняв українців з "гарматним м'ясом": реакція МЗС України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі