неділя, 14 серпня 2022 21:22

Спецтема: Війна Росії проти України

"Аквалангіста з гідроцеху забили до смерті" – інженер розповів про російських нелюдів на АЕС

"Аквалангіста з гідроцеху забили до смерті" – інженер розповів про російських нелюдів на АЕС
Запорізька АЕС – найбільша атомна станція в Європі. Фото: Енергоатом

Російські окупанти викрадають і катують працівників Запорізької атомної електростанції.

Огляд російськими терористами жінок на КПП станції став справжніми тортурами. Про це з посиланням на інженера станції повідомили BBC.

"З першого дня окупації зникає наш персонал. Людей викрадають за певним алгоритмом. Спочатку – громадських активістів Енергодара. Далі – учасників АТО та їхніх родичів. Далі – всіх, хто ідентифікує себе як українець", – розповів співрозмовник.

Російські окупанти забирали тих, хто стояв в авангарді захисту міста.

"Енергодарівці проводили акції на блокпосту на в'їзді у місто проти російської армії та окупації міста. Ті, хто був у перших рядах, – одразу опинилися на підвалі. Під тортурами здали інших – і так ланцюжком", – розповів інженер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росію порівняли з "Аль-Каїдою"

Окупанти закатовують людей на смерть.

"Вони закатовують їх на смерть. Нещодавно російські військові заявили, що в басейнах ЗАЕС (басейни для охолодження води) є покинута зброя. Вони хотіли змусити нашого штатного аквалангіста з гідроцеху пірнати у бризкальні басейни і шукати зброю. Він відмовився. Його забили до смерті", – сказав інженер.

Багато хто після "спілкування" з окупантами взагалі відмовляються говорити.

"Люди, що мали "лагідні розмови" з окупантами, після повернення просто мовчать і не відповідають на жодні питання", – розповів співрозмовник.

Колектив ЗАЕС перебуває у пригніченому стані.

"Ми живемо в окупації без нормального зв'язку, магазинів, банкоматів, цивілізації. Купуємо їжу з багажників машин на ринках. Люди відчувають постійний страх. Ми ходимо повз російських військових щодня", – сказав інженер.

Ранковий огляд російськими терористами жінок на КПП – це щоденне випробування, також розповів працівник АЕС.

"Але наші жінки найсміливіші у світі. На початку травня трапився такий випадок. Наші дівчата йшли зі зміни, й працівники Росатому вирішили до них позалицятись. Ті дуже різко на це відповіли. Після цього був масштабний шмон. І ми отримали листи, як можна, а як ні, спілкуватися з росіянами", – сказав співрозмовник.

14 серпня російські окупанти знову обстріляли Запорізьку АЕС, загинув працівник станції Максим Марко. Двоє мешканців Енергодара отримали поранення.

Минулого тижня російські терористи стріляли у високовольтну лінію зв'язку трансформатора станції. Потім росіяни вдруге обстріляли станцію. Один з прильотів був біля енергоблока, де встановлений ядерний реактор.

Окупанти почали перепід'єднувати станцію до Криму.

Зараз ви читаєте новину «"Аквалангіста з гідроцеху забили до смерті" – інженер розповів про російських нелюдів на АЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі