субота, 09 квітня 2022 04:02

Агресори планують наступ на Харків - розвідка

Агресори планують наступ на Харків - розвідка
Окупанти перегрупуються, щоб піти на Харків.

Російські загарбники перегрупуються на сході України і планують просуватися до Харкова.

Про це повідомив начальник військової розвідки України Кирило Буданов у коментарі CNN.

"Вони перегрупуються в бік Ізюму через Бєлгород. Рухаються через Бєлгород. Вони вводять додаткові війська в Бєлгород, щоб компенсувати свої втрати в Україні", - заявив Буданов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти зосередили зусилля на захопленні Маріуполя та блокаді Харкова

"Вони планують наступати в першу чергу на Харків. Вони спробують добити місто Маріуполь і тільки після цього можуть спробувати ініціативно наступати на Київ", - сказав він.

Буданов закликав союзників України надати "дійсно серйозну" військову підтримку, щоб допомогти протистояти російському наступу. Він сказав, що важка артилерія, зенітно-ракетні комплекси і бойові літаки необхідні для використання "проти російських сухопутних військ".

"Україні потрібна дійсно серйозна підтримка важкими озброєннями, і вона потрібна нам не завтра, вона потрібна нам сьогодні", - сказав він.

Буданов зазначив, що в Україні проявилися слабкі сторони російської армії. За його словами, російські війська зазнали поразки в районі Києва, а їх військовим зусиллям перешкоджала логістика.

Мер Харкова Ігор Терехов закликав мешканців не панікувати через новини про те, що росіяни планують захопити місто. За його словами, росіяни намагаються поширити паніку серед людей і деморалізувати їх. "Харків - добре озброєне і підготовлене до оборони місто", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Агресори планують наступ на Харків - розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі