четвер, 13 липня 2023 22:12

"Я нє понімаю твой язик" – у Миколаєві неадекватна ображала за українську мову. Поліція побачила кримінал

"Я нє понімаю твой язик" – у Миколаєві неадекватна ображала за українську мову. Поліція побачила кримінал
У Миколаєві неадекватна жінка ображала дівчину за українську мову. Фото: tsn.ua

У Миколаєві жінка ображала перехожу, яка спілкувалася українською мовою.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження. Про це повідомили "ТСН" і Головне управління національної поліції у Миколаївській області.

За даними користувачів соціальних мереж, скандал стався на одній із вулиць міста. Там жінка почувши, що перехожі спілкуються українською мовою, накинулась на дівчат. Коли одна із дівчат вирішила запитати жительку Миколаєва, у чому проблема, та почала ображати дівчину, пишуть "ТСН".

На відео жінка образливо заявляє: "Я не понимаю твой язык, ты кончепета".

На репліку "Я очікую пояснення" неадекватна відповіла нецензурно: "С**бали бл*дь".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найближча до української мови – не російська. Сім міфів кремлівської пропаганди

Правоохоронці виявили у соціальній мережі допис, в якому автор зазначив, що в обласному центрі жінка на відео принижує на вулиці перехожих через їхнє спілкування українською мовою, повідомила поліція.

За вказаним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею – порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками.

"Поліцейські встановлюють усіх учасників події", – повідомили правоохоронці.

У травні народний депутат від "Слуга народу" Максим Бужанський відмовився говорити в ефірі телеканалу українською мовою. На таку поведінку нардепа відреагував секретар Ради національної безпеки і оборони.

Зараз ви читаєте новину «"Я нє понімаю твой язик" – у Миколаєві неадекватна ображала за українську мову. Поліція побачила кримінал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі