четвер, 16 травня 2019 15:56

500 рибалок на човнах перекрили Дунай
3

Фото: https://hromadske.radio/

Близько 500 рибалок пікетували, перекривши своїми човнами річку Дунай у місті Вилкове на Одещині. Вони вимагали збільшити квоти на вилов дунайського оселедця. Акція тривала 15 хв. Утім, рибалки заявили: якщо їм не підуть на поступки, вони зроблять таку акцію безстроковою, про це повідомляє "Громадське радіо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прикордонники затримали контрабанду цигарок на 22 млн грн

Вилов дунайського оселедця - головний промисел у Вилковому. Цю рибу продають всією Україною, а також експортують.

За словами учасників акції протесту, Держагентство рибного господарства заборонило ловити рибу, оскільки нібито вичерпані всі квоти на вилов. Йдеться про 400 т.

Рибалки ж стверджують: цьогоріч у дунайського оселедця був хороший нерест і риби багато. Крім того, зазначають, що браконьєри і рибалки з Румунії ловлять оселедець безперешкодно.

Українські рибалки вбачають у забороні намагання чиновників отримати хабара. Ще одна версія - лобіювання таким чином імпорту оселедця з Норвегії, який є головним конкурентом дунайського.

Під українським офісом транснаціональної компанії "Бунге" у Києві другий день проходить пікет ошуканих фермерів. Агровиробники звинувачують директора "Бунге Україна", громадянина Росії Дмитра Горшунова у створенні шахрайської схеми щодо заволодіння зерновими на суму $200 млн.

Зараз ви читаєте новину «500 рибалок на човнах перекрили Дунай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі