четвер, 14 лютого 2013 14:24

2-річний вінничанин розкусив термометр

2-річний вінничанин розкусив термометр
Фото: domznaniy.ru

2-річного Назара Любасюка з райцентру Літин Вінницької області, що 12 лютого розкусив термометр, направили дитячу обласну лікарню з підозрою в отруєнні ртуттю. Але там він не з'являвся.

У Літинській райлікарні припустили, що батьки не захотіли, щоб дитина отримала психологічну травму через промивання шлунка.

"Це вже третій випадок на моєму чергуванні, коли дитина кусає термометр. Але все завжди обходилось добре. Якщо у роті немає виразок і ран, то ртуть не потрапляє у кров, а виходить разом з випорожненнями. Просто батькам треба спостерігати за цим. Страшніше, якщо дитина надихається парами ртуті. Але у градуснику ртуті замало, щоб нею можна було отруїтись за кілька хвилин", - зазначила медсестра райлікарні Надія Корітчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вінничанин зі злості налив ртуті у взуття рідному братові

Близько 21-ї години 12 лютого мати Назара вирішила поміряти йому температуру, бо дитина кашляла. Поставила термометр під пахву. В цей час у двері подзвонив батько, мати пішла відчиняти. Коли зайшла, Назар плакав і термометр був розбитий.

"Дитина сама налякалась, коли побачила, що наробила. Хлопчик сказав, що взяв термометра у рота і випадково розкусив. Стурбовані батьки відразу привезли дитину до райлікарні. Але він себе нормально почував, був веселий. Я особисто його оглядала, бачила, що ротик без виразок. А батьки самі не були впевнені, чи ковтав Назар ртуть", - сказала медсестра.

Досі батьки ні у Вінницьку дитячу обласну, ні в Літинську райлікарню не звернулись.

Зараз ви читаєте новину «2-річний вінничанин розкусив термометр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі