четвер, 10 червня 2021 22:12

17-річна студентка "вийшла" з вікна. Чому друзі не вірять у самогубство

17-річна студентка "вийшла" з вікна. Чому друзі не вірять у самогубство
У Львові студентка 17-річна Ірина Квас випала з вікна сьомого поверху гуртожитку. Друзі та знайомі не вірять у версію самогубства. Фото: Facebook Ірина Квас

У Львові студентка 17-річна Ірина Квас загинула внаслідок падіння з вікна сьомого поверху гуртожитку. За версією поліції, дівчина скоїла самогубство. Проте друзі та знайомі студентки в це мало вірять.

Ірина родом із міста Яворів на Львівщині. Навчалася в техніко-економічному коледжі Національного університету "Львівська політехніка" на спеціальності "правознавство". У кімнаті жила одна – завжди привітна, не депресивна, нічого дивного ні останнім часом, ні раніше, в її поведінці не помічали. У гуртожитку усі шоковані тим, що сталося. Адже того трагічного ранку бездиханне тіло дівчини на асфальті під вікнами гуртожитку знайшли самі студенти, вони й викликали "швидку".

"Вчилася гарно, тиха, спокійна була. Ні з ким не конфліктувала. До того ж – спортсменка. Мріяла стати юристом. Вона не могла з собою такого скоїти", - кажуть однокурсники Ірини, передає УНІАН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трагедія в гуртожитку: з вікна випала 18-річна студентка

Ірина Квас була професійною спортсменкою, спортом почала займатися в 11 років. Свого часу батьки привели її на заняття у дитячо-юнацьку спортивну школу у Яворові, і вона буквально "захворіла" спортом, неодноразово займаючи призові місця на чемпіонатах України з пауерліфтингу.

У 2019 році Ірина здобула золото чемпіонату України в Коломиї Івано-Франківської області. А у травні 2021-го збірна Львівщини, у складі якої була й Ірина, здобула низку перемог на чемпіонаті України з пауерліфтингу. Зокрема, й бронзу. В обласній федерації воліють не говорити про подробиці трагічного інциденту, посилаючись на таємницю слідства й заборону від рідних.

Що призвело до трагічного випадку, має встановити слідство. За офіційною версією, Ірина напередодні посварилася за своїм хлопцем. Нібито це і стало причиною самогубства. Вона зачинилася у своїй кімнаті в гуртожитку, а на світанку зробила фатальний крок з вікна.

Однак друзі та знайомі Ірини у версію самогубства не вірять. Кажуть, вона була надто спокійною і водночас сильною особистістю, щоб таке скоїти, подавала успіхи у спорті.

"Вона була чемпіонкою і здобула золото чемпіонату України. Це ж не проста дівчина, і не могла вона вчинити самогубство. Звичайно, найлегше списати на це. Але правоохоронні органи повинні розкрити цю справу. Можливо, їй "допомогли", можливо, спровокували, можливо, підлаштували", - кажуть товариші по команді Ірини.

У січні 2019 року на своїх сторінках у соцмережах Ірина повідомила друзям, що перебуває "у стосунках". Хоча у профілі інформація про це відсутня. Друзі Ірини кажуть, що не знають особисто її хлопця. Але розповідають, що пара часто сварилася.

8 червня близько 6:00 до поліції надійшло повідомлення від медиків про те, що у Львові на вул. Лисинецькій від травм, отриманих внаслідок падіння з висоти, загинула дівчина. Справу розслідують як умисне вбивство з приміткою "самогубство".

Зараз ви читаєте новину «17-річна студентка "вийшла" з вікна. Чому друзі не вірять у самогубство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі