пʼятниця, 01 листопада 2019 06:11

Суд змусив провідників перейти на українську

Львівський апеляційний суд визнав незаконними дії провідників Одеської залізниці, які відмовилися обслуговувати пасажира державною мовою. Позов на них подав 36-річний львів'янин Ярослав Попович.

— Спочатку зверталися до керівництва Укрзалізниці. Просили, щоб її працівники користувалися на роботі державною мовою. Підприємство відповіло, що примушувати переходити на українську не можуть, бо це вважатиметься дискримінацією, — розповідає громадський активіст Святослав Літинський, 36 років. — Тоді склали позовну заяву. В ній повідомили про конфлікт із провідником, який стався влітку 2018-го. Брали участь у засіданнях. Ми перемогли. Суд змусив зробити те, про що ми просили по-людськи.

Громадські активісти планують простежити за потраплянням рішення суду до керівників Укрзалізниці. Ті мають видати наказ про обов'язкове користування українською мовою у всіх потягах.

Зараз ви читаєте новину «Суд змусив провідників перейти на українську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі