середа, 27 червня 2007 07:04

Віталій Чемерис помер перед захистом курсової

Четвертокурсника Інституту телекомунікацій Національного університету "Львівська Політехніка" 21-річного Віталія Чемериса поховали 25 червня у селі Старе Село Жовківського району Львівської області. Хлопець шість років прожив із донорським клапаном серця.

У суботу Віталій разом зі своїми однокурсниками прийшов до 11-го корпусу "Львівської Політехніки" на захист курсових робіт. Хлопець збліднув і впав у аудиторії. Друзі викликали "швидку". Робили йому штучне дихання та прямий масаж серця, доки їхали медики. Але це не допомогло.

— Віталік жив із донорським клапаном, — розповідає заступник завкафедри телекомунікацій НУ "Львівська Політехніка" Михайло Климаш, 47 років. — Йому ще у дев"ятому класі зробили операцію. У Франції лікар гарантував матері, що син житиме. Казав, щоб у 25 років привезли Віталіка на перевірку.

Студент Чемерис добре вчився, потрапив у претенденти в магістратуру. Під час останньої сесії Віталій склав іспити з дисциплін "Оптичні та радіоканали телекомунікації" і "Кінцеві засоби телекомунікації". Написав курсовий проект, та не встиг захиститися.

— Він ніколи не скаржився на погане самопочуття, — згадує одногрупник Віталія 21-річний Ігор Римар, сусід по кімнаті в гуртожитку N5. — Лише найближчі друзі знали про операцію на серці. За останній місяць дуже схуд. Коли казали йому про це, він жартував: "За літо мама відгодує".

Кілька днів тому Чемерис упав на вулиці, але заборонив друзям викликати "швидку". Подзвонив матері й сказав, що почувається добре.

Зараз ви читаєте новину «Віталій Чемерис помер перед захистом курсової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі