субота, 20 вересня 2008 07:09

Рятувальники упіймали мішок шершнів

Два великі гнізда шершнів знищили рятувальники в гаражі 69-річного Миколи Борисюка із міста Здолбунів на Рівненщині. У роях було приблизно 2 тис. ос.

— Уранці чоловік прийшов брати свого "ланоса", а там стільки шершнів, що не доступишся. Микола їх не зачіпав і одразу ж зателефонував на "01", — розповідає дружина Борисюка Ніна.

Рятувальники приїхали ввечері, коли оси стали менш агресивними. Працювали в спеціальних захисних костюмах із кисневими балонами та в масках. Операція тривала майже півтори години.

— Гнізда були понад півметра в діаметрі! Розташувалися на старих дверних рамах у кутку приміщення. Їх зрізали разом із шершнями і помістили в поліетиленовий мішок. Потім спалили, — каже 23-річний інспектор Дмитро Мельник з обласного управління Міністерства з питань надзвичайних ситуацій.

Шершні належать до роду великих ос. Їх розмір 2–3 см.

Медики радять бути обережними із шершнями. Їх отрута в багатьох людей може викликати алергію, а при численних укусах призвести до смерті.

Два роки тому через укуси шершнів помер 36-річний чоловік у села Шпанів Рівненського району.

Зараз ви читаєте новину «Рятувальники упіймали мішок шершнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі