неділя, 08 серпня 2010 14:39

Шість польських міст потерпають від повені

Шість польських міст потерпають від повені

Внаслідок сильних дощів, що пройшли у суботу, на південному заході Польщі потерпає місто Богатині поблизу німецького і чеського кордону.

З берегів вийшла річка Мєдзянка - вода у місті сягала 4 м. Усі будинки залило до 2-го поверху, кілька з них повністю зруйновано.

Майже усі мости, що ведуть до міста – зірвані. До Богатині не можна дістатися ані з боку Чехії, ані з боку Німеччини. По єдиному мосту, який уцілів, поліція обмежує рух, побоюючись його зруйнування. Мешканці практично відрізані від зовнішнього світу.

− Руйнація величезна, я такого ще ніколи не бачив, це – катаклізм, − говорить голова міста Анджей Ґжмєлевич.

Для порятунку задіяні 200 військових зі спецтехнікою, 100 пожежників, 200 добровольців. Але постійна злива унеможливлювала роботу гелікоптерів. Крім того, плаваючі засоби не могли протистояти стрімкій течії річки.

На разі відомо, що повінь забрала життя двох людей.

"Все, що перед собою бачу, це – одне велике море, − каже жінка-очевидець стихійного лиха. Люди сидять на дахах і спостерігають за вируючою водою".

У свою чергу речник Дольношльонського воєводського управління повідомила Gazeta.ua, що за станом на 8:40 неділі евакуйовано близько 200 осіб.

Мер міста просить усіх, хто може, допомогти мешканцям Богатині. Зараз там бракує води, хліба, їжі, теплих ковдр.

Крім Богатині затопилені ще 5 польських міст: Марковіце, Порайув, Опольно, Копачув, Радомєжице. Вода просувається далі, вниз по течії річки Медзянка на північ Польщі. На неділю поблизу затоплених місцевостей також прогнозують дощі.

Зараз ви читаєте новину «Шість польських міст потерпають від повені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути