неділя, 01 серпня 2010 17:13

Донецького ректора звільнили через дотримання Конституції

Донецького ректора звільнили через дотримання Конституції

Колишній віце-прем'єр міністр України з гуманітарних питань Микола Жулинський вважає, що звільнення ректора Донецького національного університету Володимира Шевченка – це частина передвиборчої кампанії Партії регіонів.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.uа.

"Іншої причини тут немає. Це зумовлено тим, що влада хоче ставити своїх людей на чолі університетів. Зараз кожен з міністрів має негласну вказівку вести підготовку до місцевих виборів. Їм треба обов'язково забезпечити перемогу Партію регіонів на місцевому рівні. Тому що це буде свідчити, що курс нинішньої влади правильний, що реформи, яких ми не бачимо, йдуть успішно, і електорат їх підтримує", - зауважив Жулинський.

"Поїздка Табачника в Донецьк мала мету переконати місцеву владу, що нам треба нового, більш слухняного ректора. Шевченко стоїть на позиціях дотримання конституційної норми, що українська мова є державною мовою. За цим звільненням проглядається лінія зміни кадрового складу українських університетів з метою зміцнення позицій центральної влади на місцях", - зазначив екс-віце-прем'єр.

За його словами, Володимир Шевченко – ректор з унікальним досвідом і високим авторитетом у освітянському і академічному середовищах. "Якби запитали думку колективу, якби там все було демократично, то я не сумніваюся, що Володимира Павловича знову б висунули кандидатом у ректори. Колектив би його підтримав", - пояснив Жулинський.

Як відомо, 30 липня Табачник звільнив ректора ДонНУ Шевченка.

Депутат від НУНС, заступник голови "Єдиного центру" Леся Оробець, коментуючи звільнення Шевченка, заявила, що Міносвіти проводить тотальну фільтрацію кадрів в українських вузах напередодні виборчої кампанії.
Зараз ви читаєте новину «Донецького ректора звільнили через дотримання Конституції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути