пʼятниця, 30 січня 2009 20:37

Черновецький повідомив "супер-новину" і розповів про збільшені у п"ять разів тарифи

Черновецький повідомив "супер-новину" і розповів про збільшені у п"ять разів тарифи
Київський міський голова Леонід Черновецький сьогодні планує підписати розпорядження про підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги для населення.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив на брифінгу.

"А зараз супер-новина: у найближчі години я підпишу дуже важливе розпорядження про тарифи про житлово-комунальні послуги в Києві", - сказав мер.

Водночас, за словами Черновецького, він має для преси "погану новину".

"Вона полягає у тому, що Кабінет Міністрів України випустив постанову ще 2005 року під N560, підписане красивою і шанованою жінкою… Вона цим розпорядженням зобов"язала всі мерії міст збільшити тарифи на житлово-комунальні послуги, у тому числі моїм бабусям, у три рази", - сказав Черновецький.

При цьому він не згоден з необхідністю підвищення тарифів для його "улюблених бабусь".

"Запевняю вас, ніщо не перешкодить мені реалізувати мою програму "Багатий платить за бідного", - наголосив мер Києва, додавши: "Ми збільшимо тарифи для таких, у тому числі, як я і мої помічники – усі не бідні люди – щонайменше в 5 разів. Я так думаю".

Разом з цим він пообіцяв, що малозабезпечені люди не відчують підвищення тарифів на комунальні послуги.

Черновецький пояснив, що для мешканців близько 500 будинків тарифи буде підвищено в 5 разів. Разом з тим бідні "від сьогодні почнуть отримувати мої листи про те, що їх звільнять від оплати". Всі, хто не отримає такі листи від мера, зможе подзвонити в службу 051 і вирішити цю проблему в індивідуальному порядку, зазначив Черновецький.

Як повідомляв УНІАН, у січні на веб-порталі столичної влади було оприлюднено проекти розпоряджень, згідно з якими пропонувалося підвищити тарифи для населення на опалення на 29%, холодне водопостачання - на 70% і гаряче водопостачання - на 60%.

Довідка УНІАН. Тарифи на житлово-комунальні послуги в столиці для населення міська влада переглянула наприкінці 2006 і на початку 2007 р.

На сесії 25 грудня 2008 р. Київрада прийняла мораторій на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги до моменту ухвалення окремого свого рішення щодо його скасування.

Торік мерія Києва розробила диференційовані тарифи за житло для кожного будинку, згідно з якими квартплата зросте щонайменше в 1,5 рази, щонайбільше – в 5,1 раза.

Зараз ви читаєте новину «Черновецький повідомив "супер-новину" і розповів про збільшені у п"ять разів тарифи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути