вівторок, 03 серпня 2010 14:16

Звільнені з піратського полону українці вже їдуть додому

Звільнені з піратського полону українці вже їдуть додому

У Міністерстві закордонних справ (МЗС) чекають повернення звільнених з піратського полону двох українців з судна Frigia найближчим часом.

"Ми чекаємо, що найближчим часом українські моряки повернуться до України", - сказав прес-секретар МЗС Олександр Дікусаров.

Він нагадав, що 29 липня поточного року пірати Сомалі звільнили судно Frigia, до складу екіпажа якого входять двоє громадян України.

За інформацією компанії-оператора судна, зараз Frigia прямує в найближчий безпечний порт у супроводі корабля Військово-морських сил Туреччини.

"Стан здоров'я всіх членів екіпажа судна задовільний", - підкреслив О.Дікусаров, додавши, що МЗС України контролює процес повернення співвітчизників на батьківщину.

Нагадаємо, турецький балкер Frigia сомалійські пірати захопили 23 березня. Захоплення відбулося в Індійському океані, в 450 милях за межами Коридору безпеки, який патрулюють міжнародні сили. Судно з вантажем фосфатів і поташу виходило з Ашдод (Ізраїль) до Таїланду. Екіпаж - 21 людина, 19 громадян Туреччини і 2 громадян України.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Звільнені з піратського полону українці вже їдуть додому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі