пʼятниця, 19 червня 2015 12:01

Журналісти розповіли, як російські ЗМІ показали антивоєнний мітинг в Донецьку

Журналісти розповіли, як російські ЗМІ показали антивоєнний мітинг в Донецьку
Фото: twitter

Антивоєнний мітинг в Донецьку, що пройшов 15 червня, не був першим, як про це написали українські та російські журналісти.

Проте саме йому журналісти приділили багато уваги, пише "Новости Донбасса".

"У центрі міста зібралося близько 300 осіб. У них були різні вимоги. Але ряд російських ЗМІ волів приділити увагу лише тим мітингувальників, які вимагали відсунути лінію вогню - відкинути українську армію, а значить, піти в наступ. Такі вимоги, дійсно, звучали, як і заклики не використовувати мирних громадян в якості живого щита. Про останній призов якраз багато російських і сепаратистські ЗМІ промовчали", - пише видання.

Журналіст "Новой Газеты" написав, що протестувальники вимагали "ДНР" припинити обстрілювати сили АТО, оскільки снаряди у відповідь руйнують їхні оселі.

Телеканал LifeNews акцентував увагу на тому, що мешканці Донбасу через обстріли втратили квартири, і "керівництво республіки" пообіцяло їм відшкодувати втрати. Однак головна вимога, як вважає телеканал, це виведення української армії з міста.

Телеканал "Звезда" повідомив, що "влада Донецька" пообіцяла вжити усіх заходів, аби "жорстко присікти обстріли Донецька і околиць українськими силовиками".

Як зазначив телеканал "НТВ", лідер бойовиків Захарченко, який вийшов до мітингарів, "доручив уряду відселити людей в більш спокійні райони Донбасу". Однак журналісти каналу не зазначили, що Захарченко досить швидко втік з демонстрації у супроводі кортежу, а потім назвав акцію замовною.

"Цей мітинг просто так не виник. Самі розумієте, якщо б він був стихійним, то пройшов би в іншому форматі. Питання, які звучали, були змодельовані за чиїмось сценарієм (...) Є якась роль провокації в цьому плані , сперечатися не буду ... Одні й ті ж питання ставились під різними кутами і соусами", - заявив Захарченко.

Більшість російських журналістів також не згадали той факт, що велика кількість демонстрантів жалілися на ДНР і просили "залишити їх в спокої".

За даними "Новости Донбасса", мітинг в Донецьку був організований представниками Донецької обласної організації Прогресивної соціалістичної партії України Наталії Вітренко. Деякі з членів цієї організації зараз є "депутатами народної ради ДНР".

Зараз ви читаєте новину «Журналісти розповіли, як російські ЗМІ показали антивоєнний мітинг в Донецьку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі