пʼятниця, 02 квітня 2010 11:15

Журналісти встановили особу смертниці з "Луб"янки" (ФОТО)

Автор: Вести
 

Газеті "Коммерсант" 2 квітня стало відомим ім"я дівчини, яка, ймовірно, 29 березня стала однією зі смертниць в московському метро.

Газета пише, що, за версією слідства, підірвати себе на станції "Луб"янка" могла 17-річна вдова лідера дагестанських бойовиків Умалата Магомедова, Дженнет Абдурахманова (вона ж Абдуллаєва). 1 квітня видання Life News теж повідомляло, що смертницею, можливо, була вдова Магомедова. Проте видання не називало імені дівчини. Крім того, Life News писало, що вдову Магомедова підозрюють у теракті на "Парку культури", а не на "Луб"янці".

За даними "Комерсанта", Магомедов познайомився з Абдурахмановою по Інтернету, коли їй було 16 років. Потім він відвіз дівчину до Дагестану і пізніше одружився з нею. Загинув лідер бойовиків у грудні 2009 року.

Другою смертницею, як стало відомо ЗМІ з джерел у правоохоронних органах, могла стати вдова іншого бойовика, Саїд-Еміна Хізріева - 20-річна Мархам Устарханова. Вона теж познайомилася з бойовиком через Інтернет і влітку 2009 року втекла до нього. Восени 2009 року Хізріев загинув. В Устарханової був такий самий шрам і така ж родимка, як у терористки, що влаштувала вибух на "Парку культури".

З іншого боку, джерело РІА Новини 1 квітня заявило, що версія про причетність до теракту Устарханової начеб-то не підтвердилася.

У результаті вибухів на "Луб"янці" і "Парку культури" вранці 29 березня загинули 39 осіб. Офіційно оголошено, що правоохоронним органам вже вдалося виявити весь ланцюжок підготовки терактів. Проте ніякі імена, встановлені в ході розслідування, офіційно поки не називалися. Повідомляється лише, що вибухи влаштували вихідці з Північного Кавказу.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Журналісти встановили особу смертниці з "Луб"янки" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі