четвер, 25 травня 2006 13:59

Журналісти розкрили банду скінхедів у Петербурзі

 

Журналісти розкрили банду екстремістів, які нападали на іноземців в Санкт-Петербурзі. Про це розповів директор петербурзького Агентства журналістських розслідувань письменник Андрій Константінов.

За його словами, в агентство звернувся один з колишніх членів цього угрупування, який пообіцяв детально розповісти про діяльність банди, якщо йому буде забезпечена безпека. Враховуючи суспільну небезпеку екстремістів, журналісти передали отриману інформацію в правоохоронні органи.

Константінов розповів, що екстремісти сповідали різні неоязичні культи і називали себе "дружинниками Перуна". Як стало відомо, скінхеди мали намір влаштувати теракти в православних храмах, а також розглядали варіант проведення терактів під час саміту "великої вісімки" з використанням поясів шахідів.

Члени банди вже дали свідчення про причетність до вбивств таджицької дівчинки Хуршеди Султонової, в"єтнамця Ву Ань Туана, громадянина Північної Кореї Ким Хін Іка, а також сенегальського студента Лампсара Самби. Крім того, члени банди підозрюються у вбивстві двох людей, які входили до цього угрупування, а також в серії озброєних нальотів на поштові відділення і філіали Ощадбанку.

У прокуратурі також є докази про причетність їх до вбивства відомого вченого - етнографа Миколи Гіренко.

До банди входили 13 чоловік, вісім з яких зараз знаходяться під вартою. Одним з керівників банди був лідер екстремістського угрупування "Mad crowd" ("Навіжений натовп") Дмитро Боровиков, вбитий 19 травня співробітниками міліції під час затримання, пише Lenta.ru.


Зараз ви читаєте новину «Журналісти розкрили банду скінхедів у Петербурзі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі