пʼятниця, 11 березня 2022 10:00

Журналіст Сергій Лойко приїхав в Україну воювати проти РФ

Журналіст Сергій Лойко приїхав в Україну воювати проти РФ
Лойко закликав людей з бойовим досвідом приєднуйтесь до Сил тероборони. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Журналіст, письменник і фотограф Сергій Лойко приїхав в Україну, щоб захищати її від своєї батьківщини – Росії.

Звернення письменника опублікувала пресслужба Генштабу ЗСУ у Facebook.

"Мене звати Сергій Лойко! Мені 69 років. Я росіянин, але пропрацював майже все своє життя як журналіст-кореспондент для головних американських часописів. Під час моєї журналістської діяльності я був свідком багатьох збройних конфліктів і низки війн, але я ніколи не брав участі на чийсь стороні, я ніколи не брав зброї до рук, оскільки це було б непрофесійно. Зараз ви бачите автомат "Калашников" в моїх руках. І я більше вже не журналіст, а вільна людина. Я приїхав сюди в Україну, на околиці Києва, щоб захищати Україну від моєї батьківщини, від Путіна – Гітлера сьогодення", – написав Лойко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Путін став російським камікадзе, який знищує свою країну на користь Пекіна" – американський військовий

Він пояснив, що став воїном, адже вважає цю війну – битвою Армагеддон між добром та злом, битвою між темрявою і світлом.

"Звертаюсь до вас – людей з бойовим досвідом, з досвідом армійської підготовки чи то в США, чи деінде в світі. Я розумію, що уряди ваших держав не можуть бути залучені до боротьби, оскільки занепокоєні, що це може викликати ядерне протистояння з Москвою. Але ви особисто, якщо бажаєте допомогти Україні захистити її незалежність і свободу, звертайтесь до посольств України у ваших країнах. І де б ви не жили, приїжджайте сюди та приєднуйтесь до Сил територіальної оборони, як це зробив я", – закликав письменник.

24 лютого о 4:00 Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Журналіст Сергій Лойко приїхав в Україну воювати проти РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі