пʼятниця, 10 листопада 2023 13:00

Знімав золото з покійників: у Тернополі оголосили вирок працівнику ритуальної служби

Знімав золото з покійників: у Тернополі оголосили вирок працівнику ритуальної служби
У Тернополі суд оголосив вирок працівнику ритуальної служби, який знімав золото з покійників. Фото: glavcom.ua

У Тернополі до п'яти років позбавлення волі засудили працівника ритуальної служби, який дорогою в морг знімав золото з померлих.

Однак, вирок ще не вступив у законну силу. Про це повідомила пресслужба Тернопільської обласної прокуратури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд оголосив вироки п'ятьом колишнім "беркутівцям" у справі про розстріли людей на Майдані

За даними слідства, у лютому 2023 року водій ритуальної служби під час перевезення двох тіл загиблих у ДТП, переконавшись, що за ним ніхто не стежить, зупинив автомобіль і зняв з покійників золоті ланцюжки із хрестиками.

А в червні цього ж року обвинувачений викрав перстень з руки померлого, коли перевозив його тіло з геріатричного будинку до моргу.

"Родичі померлих написали в поліцію заяви про зникнення цінних речей і правоохоронці встановили особу крадія. Відтак, за вироком суду наступні п'ять років свого життя він проведе за ґратами", - йдеться у повідомленні.

Мешканця Запоріжжя вперше в історії України засудили до довічного позбавлення волі за державну зраду. Також у чоловіка конфіскували майно.

За інформацією слідства, він протягом березня-жовтня 2022 року здійснював збір інформації щодо дислокації військової техніки та передавав її ворогу. Окупанти ж використовували її під час обстрілів.

Зараз ви читаєте новину «Знімав золото з покійників: у Тернополі оголосили вирок працівнику ритуальної служби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі