субота, 05 березня 2011 22:10

Спецтема: Арабські революції

ЗМІ знайшли ще одну українську медсестру Каддафі - більш говірку

ЗМІ знайшли ще одну українську медсестру Каддафі - більш говірку

Телеканал ТВі знайшов ще одну українку, яка працювала особистою медсестрою лівійського лідера Муамара Каддафі.

Цю 24-річну дівчину зафіксували камери Міноборони під час евакуації. Її звати Оксана. Прізвище і місце проживання не повідомлялись. Було сказано лише, що будинок знаходиться в українській глибинці.

Журналісти приїхали до неї на інтерв'ю без попередження.

"Ви ж розумієте, що нічого не буду говорити. Я працювала у президента. Ця інформація секретна. Ви не знайшли нікого ближче? Галя відмовилась говорити?", - запитала вона, таким чином підтвердивши, що дійсно працювала з Галиною Колотницькою.

Оксана розповіла, що співбесіду під час прийому на роботу проводив особисто Каддафі.

"2,5 роки тому Каддафі був з візитом у Києві. Я була особисто - як на кастингу. Були потрібні медсестри, от я так і потрапила. Він дуже хороший психолог. Привітались, запитав яка медсестра і подякував. Тоді арабську я ще не знала. Одні стоять в агенціях роками. Мені пощастило потрапити за місяць. Я подала документи, потім мені подзвонили і сказали, що він буде з візитом. Нічого особливого", - зазначила вона.

Станом на 3 березня, з 23 лютого з Лівії евакуювали 401 громадянина України: 279 осіб - українськими літаками, 122 - транспортом інших держав. Посольство України у Лівії продовжує складати списки українських громадян, які бажають повернутися на додому

За її словами, нічого надзвичайного для догляду за здоров'ям лідера Лівії не роблять.

"Людині вже не 20 років. Зрозуміло, що інколи і тиск треба поміряти. Ми самі хворіємо і він точно так само", - сказала Оксана.

На запитання журналіста, чи Каддафі міцний, дівчина відповіла: "Напевно більше здоров'я, ніж у вас".

Вона також розвіяла міф про шатро диктатора.

"У шатро він сидить лише по роботі. Підписує документи. Бо вже таке говорять, що ледь не живе у шатрі. Він там не спить і ми там не спимо", - зауважила медсестра.

Оксана відповіла ствердно на запитання, чи хоче вона повернутись у Лівію.

"Так. Половина з тих, хто приїхали сюди, розраховують повернутись. Платять там не 800 грн як у нас. Поки що ситуація в Лівії просто незрозуміла. Нічого такого страшного немає. Я не чула і не бачила пострілів. Зараз ситуація така, що можна пересидіти і в Україні", - пояснила дівчина.

На її переконання, частина народу підтримує Каддафі.

"Ми були в різних країнах. Я бачила, що багато хто за нього. Можливо, не всі, але половина точно. У Тріполі зараз скрізь іде будівництво. Це ж усе для лівійців, а не для іноземців. Де ще можна купити бензин дешевше, ніж воду? Ніде", - додала вона.

Як відомо, Галина Колотницька, яка теж була медсестрою Каддафі, уникає спілкування з пресою.

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ знайшли ще одну українську медсестру Каддафі - більш говірку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі