вівторок, 02 жовтня 2007 17:54

Жертвами чергового теракту в Кабулі стали 20 людей

Жертвами теракту, здійсненого у вівторок в центрі Кабула, стали 20 чоловік, зокрема троє дітей. Метою теракту був автобус, що перевозив співробітників поліції.

Як заявив офіційний представник афганського МВС Замаж Башарі, терорист викликав підозри у одного з офіцерів, що знаходилися в автобусі, який перегородив йому вхід всередину. Проте, ігноруючи попередження, смертник спробував проникнути в салон, після чого був відкритий вогонь на ураження. Проте, не дивлячись на отримані поранення, терористові все ж таки вдалося привести в дію вибуховий пристрій.

Про силу вибуху говорить факт, що автобус практично повністю був знищений - вибуховою хвилею знесло дах і відірвало його передню частину. Серйозного збитку завдано розташованим поблизу будівлям. Серед загиблих - троє дітей і дві жінки.

Відповідальність за напад вже узяв на себе рух "Талібан". За словами його представників, виконавцем теракту був 21-річний житель провінції Гільменд на півдні країни. При цьому, за даними талібів, вибух забрав життя 42 поліцейських, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «Жертвами чергового теракту в Кабулі стали 20 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі