четвер, 02 липня 2020 23:04

Зеленський скасував кримінальну відповідальність для п'яних водіїв

Зеленський скасував кримінальну відповідальність для п'яних водіїв
Закон про покарання п'яних водіїв вступив в дію 1 липня. Фото: "032.ua"

Президент Володимир Зеленський повернув до парламенту зі своїм підписом закон, який скасовує кримінальну відповідальність за кермування автомобілем у нетверезому стані.

Про це йдеться на сторінці закону на сайті Верховної Ради.

Законопроєкт про кримінальну відповідальність ухвалили восени 2018 і він повинен був набрати чинності 1 січня 2020 року, але парламент відклав це на 6 місяців, до 1 липня.

Відтак з 1 липня він набув чинності, оскільки новий, який кримінальну відповідальність скасовує, глава держави тоді ще не підписав. Фактично тепер його буде скасовано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від завтра почнуть жорстоко карати п'яних водіїв

Кримінальна відповідальність стосується не лише нетверезого кермування, а й допуск за кермо п'яного водія, відмова водія пройти медогляд на ступінь сп'яніння, вживання алкоголю водієм після ДТП, зупинки поліцією і до медогляду.

1 липня, заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що 60% всіх правопорушень тепер будуть проходити через інститут кримінальних проступків і слідство буде займати лише декілька місяців.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський скасував кримінальну відповідальність для п'яних водіїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі