середа, 04 вересня 2019 20:23

Зеленський може говорити напряму з народом РФ, а не з Путіним

Зеленський може говорити напряму з народом РФ, а не з Путіним
Костянтин Батозський: варто дати зрозуміти, що агресія проти України коштуватиме величезну ціну для ворога, битимемося до останнього і ніколи не сприймемо окупації. Фото: Тарас Подолян

Новий президент формує образ держави, яка прагне миру будь-що. Щоб нас підтримали Німеччина, Франція і Америка і змусили Росію йти на зустріч.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" говорить політолог Костянтин Батозський.

"Проте навряд Офіс президента розуміє, наскільки Кремль підступний ворог. Ключ до миру знаходиться не в Києві, а в Москві. А Путін не хоче закінчити війну. Він не раз публічно заявляв, що не визнає існування Української держави. Ніколи не прийме нашу незалежність. Створив в Україні гарячі точки. Так упливає на зовнішню політику, щоб прив'язати нас до Москви. Дає зрозуміти, що бажання бути незалежною європейською країною коштуватиме нам великої кількості людських життів", - пояснює експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обравши Зеленського, Україна продовжила світовий тренд на популізм

Проте, за його словами, ніколи не варто припиняти перемовини.

"Важливо - з чим ми на перемовини приходимо. Можна просити і благати. А можна дати зрозуміти, що агресія проти України коштуватиме величезну ціну для ворога, битимемося до останнього і ніколи не сприймемо окупації. Це треба казати відкрито та щиро.
Як культурний діяч Зеленський знайомий російській публіці. Може говорити напряму з народом РФ, а не з Путіним. Серед міського населення в Росії ширяться протестні настрої. Але у їх порядку денному немає питання України. Вважаю, що саме Президент має суперсилу доносити нашу візію, минуючи посередників та російську машину пропаганди", - додає Костянтин Батозський.

Повне інтерв'ю з Костянтином Батозським читайте у журналі "Країна" від 5 червня.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський може говорити напряму з народом РФ, а не з Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі