четвер, 10 жовтня 2019 14:56

"Завершення реформи вторинної ланки не буде фінішем змін в охороні здоров'я" - чиновниця МОЗ

"Завершення реформи вторинної ланки не буде фінішем змін в охороні здоров'я" - чиновниця МОЗ
Оксана Сухорукова: Можливо, років через три-чотири зможемо сказати, що план виконали і далі ми просто прогресуємо у спокійному темпі. Фото: Еспресо ТВ

Громадськість має бути рушієм прогресу. Але не факт, що у неї вийде відстояти реформу охорони здоров'я.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" розповіла голова директорату медичних послуг МОЗ Оксана Сухорукова.

"Багатьом організаціям пацієнтів радник міністра Дмитро Раімов (фактично виконує обов'язки прес-служби. - Gazeta.ua) сказав, що скорочення фінансування орфанних захворювань (рідкісні, перебігають тяжко та хронічно. - Gazeta.ua) - це навмисні дії, щоб дискредитувати нову команду. На жаль, деякі організації пацієнтів сприймають такі неправдиві слова серйозно", - розповідає чиновниця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я не буду працювати "по понятіям" - Сухорукова про скандал у МОЗ

За її словами, первинний етап реформи МОЗ перевиконали на рік.

"Усе готове, щоб почалась реформа у поліклініках і лікарнях. Варто тільки підписати нормативно-правові акти. Є кілька політичних рішень. Наприклад, щодо автономізації національних і відомчих закладів.

Завершення реформи вторинної ланки не буде фінішем змін в охороні здоров'я. Це тривалий процес, вимагає постійного розвитку. Треба впроваджувати передові методи та технології. Можливо, років за три-чотири зможемо сказати, що план виконали і далі ми просто прогресуємо у спокійному темпі", - додає Сухорукова.

Повне інтерв'ю з Оксаною Сухоруковою читайте у журналі "Країна" від 10 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «"Завершення реформи вторинної ланки не буде фінішем змін в охороні здоров'я" - чиновниця МОЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі