середа, 18 червня 2014 17:54

Затриманому у РФ режисеру Сенцову загрожує 20 років ув'язнення

Затриманому у РФ режисеру Сенцову загрожує 20 років ув'язнення

Українському режисеру Олегу Сенцову, якого в Росії звинувачують у підготовці теракту в Криму, загрожує 20 років ув'язнення

Про це повідомив його адвокат Дмитро Дінзе, зазначивши, що офіційні звинувачення Сенцову висунули лише 11 червня, повідомляє Deutsche Welle.

"Вже можна рахуватися з двадцятьма роками позбавлення волі за російським антитерористичним законом", - сказав Дінзе. Адвокат, перед тим як одержати доступ до документів у справі Сенцова, повинен був підписати заяву про нерозповсюдження інформації.

Подробиці висунутих Сенцову звинувачень Дінзе наводити не став, посилаючись на те, що ще триває слідство, а ситуація залишається напруженою.

Кінорежисера, який активно виступає за єдність України, співробітники ФСБ арештували ще 11 травня у Криму. 30 травня російська ФСБ на своєму сайті оприлюднила заяву, у якій ідеться про те, що Сенцов разом з іншими затриманими активістами належить до організації "Правий сектор".

Його підозрюють у плануванні теракту за допомогою саморобної вибухівки, який він начебто хотів здійснити в Криму у ніч на 9 травня. Саме тоді з нагоди святкування Дня перемоги російський президент Володимир Путін перебував у Сімферополі.

У Києві називають звинувачення проти Сенцова сфабрикованими та безглуздими, а його затримання та етапування до Москви - незаконним. Українське зовнішньополітичне відомство вимагає звільнення режисера та ще кількох українців, затриманих співробітниками ФСБ у Криму.

Зараз ви читаєте новину «Затриманому у РФ режисеру Сенцову загрожує 20 років ув'язнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі