пʼятниця, 17 жовтня 2014 17:17

"ЗАСТУП" допоміг добудувати сільську церкву на Житомирщині
3

У межах благодійної акції, ініційованої "ЗАСТУПом", громада с. Варварівка з Житомирщини одержала будівельні матеріали для добудови храму.

Будівництво церкви почалося з майже містичної історії. Одній із жительок села наснилося, що у Варварівці неодмінно має з'явитися храм. Більше того — уві сні вона навіть побачила місце, на якому стоятиме святиня. Вже незабаром жінка разом із родиною візьметься за будівництво. А у квітні 2014-го до зведення храму активно долучаться й інші селяни: збиратимуть гроші на матеріали, працюватимуть на будівництві.

"Раніше в селі не було церкви. Тому люди завзято взялися за будівництво. Однак, власними силами ми не спроможні закупити необхідні матеріали. І тому ми дуже вдячні, що на проблему сільської громади звернув увагу "ЗАСТУП", — зазначив староста села Варварівка Василь Іванович Осипчук.

Активісти "ЗАСТУПу" провели благодійну акцію: парафіяни одержали необхідні будматеріали та приладдя: клей, цемент, гіпсокартон, свердла, шпателі, мінеральну вату, пінопласт тощо.

"Село не занедбане, люди ініціативні і прагнуть будь-що розвивати свій населений пункт. Переконаний, що саме за такою активною громадою майбутнє українського села й нашої країни загалом. Будівництво храму свідчить про те, що люди не втрачають віру й мають надію на відродження свого села", — акцентував активіст "ЗАСТУПу" Володимир Бурла.

Він також наголосив, що збереження та примноження української культурної та духовної спадщини — це один із пріоритетів "ЗАСТУПу". Бо саме це дозволяє українцям вистояти перед найскладнішими випробуваннями. А сьогодні як ніколи настав час захистити себе, оселю та рідну землю.

Зараз ви читаєте новину «"ЗАСТУП" допоміг добудувати сільську церкву на Житомирщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі