неділя, 30 травня 2021 12:04

Засновника Nexta перевели в слідчий ізолятор КДБ

Засновника Nexta перевели в слідчий ізолятор КДБ
Романа затримали 23 травня. Фото: Euroradio

Романа Протасевича перевели в слідчий ізолятор КДБ, де перебуває його дівчина Софія Сапега. Її затримана разом з ним в аеропорту Мінська. Батьки чоловіка стверджують, їхнього сина били після затримання.

Про це повідомляє ВВС.

"У нас є глибокі побоювання за стан здоров'я Романа після відео, яке з'явилося. Знаючи його і знаючи ті методи, які застосовують у СІЗО КДБ, нам не складно припустити, що його стан вимагає контролю з боку влади", - говорить Дмитро Протасевич, батько Романа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили про стан затриманої дівчини Протасевича

У звязку із чим 26 травня адвокатка Романа - Інеса Оленська звернулася до Слідчого комітету з вимогою провести медичний огляд її клієнта. Мета - виключення застосування до підзахисного фізичного насильства і тортур.

Сім'я Протасевича дізналася про його місцеперебування у п'ятницю, коли сестрі Романа вдалося передати в ізолятор передачу.

23 травня в Мінську екстрено сів літак Ryanair, який летів з Афін до Вільнюса. На борту перебував засновник Telegram-каналу Nexta Роман Протасевич, його затримали разом із його дівчиною. У Білорусі Протасевича звинувачують за кількома статтями, зокрема в організації масових заворушень. 25 травня адвокатці Протасевича в СІЗО-1, де він перебував після затримання виписали пропуск, але потім його скасували та сказали, що чоловіка там немає. Ймовірно, саме тоді його й перевели до СІЗО КДБ, але ніхто, крім слідчих, про це не знав.

Зараз ви читаєте новину «Засновника Nexta перевели в слідчий ізолятор КДБ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі