середа, 18 червня 2008 15:22

Заради квартир злочинці викрадали та катували пенсіонерів

На Полтавщині злочинне угруповання спеціалізувалося на викраденні пенсіонерів. У постраждалих під тортурами вимагали переписати на них квартири. Троє рекетирів – мешканці міста Олександрії, Кіровоградської області.

Олександрійські здирники обирали жертвами виключно самотніх пенсіонерів, які мали квартири. Бандити примушували старих людей віддавати їм свої оселі. Жертв, які чинили спротив рекетирам, вивозили за межі міста. Там же тримали в заручниках та катували 61-річного мешканця Кременчука Петра Олексійовича. Його нападники викрали з квартири і чотири доби тримали в приватному будинку.

У постраждалого рекетири забрали всі документи на квартиру. Пенсіонера, аби той погодився на пропозиції викрадачів, регулярно поїли горілкою із клофеліном. Після знущань стали бити.

Після тортур Петро Олексійович підписав у нотаріуса доручення на право розпоряджатися його нерухомістю. Здирники планували продати його трикімнатну квартиру в Кременчуці за 150 тисяч гривень.

Михайло Цимбалюк, керівник УМВС України в Полтавській обл.: "У нас була оперативна інформація, що підозрювані особи шляхом обману забирають квартири. До цієї справи залучаються деякі нотаріальні контори. Є такі факти і в місті Полтаві, і в Кременчуці".

Петру Олексійовичу пощастило, і він зміг втекти від рекетирів. Пенсіонер пішки пройшов майже 100 кілометрів, і одразу звернувся до місцевої міліції.

Міліціонери дізналися, що злочинці забрали у постраждалого ключі від оселі та невдовзі мали з"явитися в квартирі. Тож, саме там правоохоронці і влаштували засідку.

Лідеру олександрійської банди 40 років, і у місцевих кримінальних колах він відомий за прізвиськом "Барон". Проти здирників порушили карну справу. Нині їм інкримінують вимагання та незаконне позбавлення волі, повідомляє НТН

Зараз ви читаєте новину «Заради квартир злочинці викрадали та катували пенсіонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі