четвер, 25 серпня 2022 15:00

Спека і зливи з градом: оновили прогноз на завтра

Спека і зливи з градом: оновили прогноз на завтра
Дощі з грозами пройдуть місцями на півдні 26 серпня. Фото: pexels.com

У п'ятницю, 26 серпня, частину України заливатиме, а в іншій – буде спека до +34°С.

Дощі з грозами пройдуть місцями на півдні. В другій половині дня та увечері можливі сильні зливи із градом на Херсонщині та у південних районах Миколаївщини. Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко у Facebook.

На решті території переважатиме суха повітряна погода. Протягом дня очікується +29...+34°С.

"У східних областях, на значній частині півдня України, у Дніпрі з районами, на Полтавщині, на Черкащині пориви східного вітру досягатимуть сильних значень, до 15-20 метрів за секунду. На решті території України вітер буде помірним", – зазначила Діденко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шквали та суховії: які ще погодні небезпеки чекають завтра на українців

У Києві в п'ятницю – сонячно, сухо, спекотно. Упродовж дня максимальна температура повітря становитиме +31...+33°С.

28 серпня у столиці прогнозують грозові дощі.

"А з 31 серпня, 1-2 вересня спека відчутно спаде в більшості областей України, відповідно, через різку зміну повітряних мас можуть виникати проблеми з артеріальним тиском, мігрені, судинні недуги озвуться", – підсумувала синоптикиня.

Упродовж останніх десятиріч в Україні фіксують тенденцію до суттєвого підвищення максимальної температури повітря влітку. Зростання дефіциту опадів, збільшення тривалості бездощового періоду й зростання інтенсивності конвективних явищ погоди – гроз, злив, граду, шквалів. Зростає і кількість спекотних днів, тропічних ночей, тривалість спекотного періоду.

Зараз ви читаєте новину «Спека і зливи з градом: оновили прогноз на завтра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі