середа, 20 листопада 2019 05:48

Запрацював закон про штрафи за перевезення дітей без автокрісел

Запрацював закон про штрафи за перевезення дітей без автокрісел
Почав працювати закон про перевезення дітей. Фото: ТСН

20 листопада в Україні вступає в силу закон про штрафи за перевезення дітей без автокрісел.

Закон "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за порушення правил перевезення дітей" № 224-ІХ, який Верховна Рада прийняла 29 жовтня 2019 року, доповнює ст.121 кодексу України про адміністративні правопорушення (КпАП) новими частинами, згідно яким за порушення правил перевезення дітей на водія накладається штраф у розмірі 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510 грн).

Повторне правопорушення, вчинене протягом року, карається штрафом в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 грн)

Закон покладає на органи Національної поліції обов'язок розглядати справи про адмінправопорушення щодо порушення правил перевезення дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні збільшилась кількість аварій з п'яними водіями

Закон вступив в силу в середу, оскільки про вівторок був опублікований в офіційному парламентському виданні "Голос України".

Зараз ви читаєте новину «Запрацював закон про штрафи за перевезення дітей без автокрісел». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі