середа, 03 червня 2020 12:16

Запрацював додаток для оплати штрафів за порушення ПДР

Запрацював додаток для оплати штрафів за порушення ПДР
Штрафи за порушення на дорогах можна буде оплатити в мобільному додатку. Фото: Pixabay

Мобільний додаток, завдяки якому можна сплатити штрафи за порушення Правил дорожнього руху, запустило Міністерство внутрішніх справ.

Також у державному додатку "Штрафи ПДР" є інформація про розміщення на карті камер автофіксації порушень, повідомили у пресслужбі МВС.

Додаток також дасть змогу оперативно отримувати повідомлення про нові штрафи і їхній статус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автофіксація порушень ПДР: розповіли про антирекордсменів

"За допомогою програми можна легко виконати пошук постанов, оформлених на транспортний засіб, а також оформити підписку на отримання повідомлень про винесення нових постанов. Не треба чекати, поки постанова надійде в вашу поштову скриньку, а відразу оплатити його онлайн", - повідомив заступник голови МВС Сергій Гончаров.

За його словами, якщо оплатити штраф протягом 10 банківських днів, надається знижка у розмірі 50% від суми.

Зараз завантажити безкоштовно мобільний додаток "Штрафи ПДР" можна лише для Android. Для IOS додаток стане доступним найближчим часом. Також створили Telegram-бот "Штрафи ПДР", який дає можливість оформити підписку на транспортний засіб і сплатити штраф.

Лише за перші 24 години роботи система автоматичної фіксації правопорушень зафіксувала 57 880 випадків перевищення швидкості. За умови штрафу в 255 грн загальна сума складе 15 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Запрацював додаток для оплати штрафів за порушення ПДР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі