вівторок, 19 липня 2011 16:27

Заняття фітнесом розхитали корейський хмарочос

Заняття фітнесом розхитали корейський хмарочос

У Сеулі 39-поверховий торгово-офісний будинок TechnoMart початок розгойдуватися через те, що в одному з приміщень йшло інтенсивне заняття фітнесом.

До висновку про те, що саме любителі фітнесу влаштували будові "струс", прийшли південнокорейські експерти, які займалися розслідуванням інциденту.

Розгойдування будівлі відбулося на початку липня і тривало приблизно десять хвилин. Багато людей, що знаходилися в самій будівлі і поряд з нею, злякалися і в паніці почали залишати район події. Тоді джерело того, що привело будівлю в рух, знайдено не було, і за його пошуки взялися фахівці університету Донг-Кук.

Професор навчального закладу припустив, що винуватцями трясіння TechnoMart стали любителі фітнесу, що займалися тайбо. На думку вченого, у процесі занять внутрішня частота коливань будівлі синхронізувалася із зовнішньою частотою коливань, створюваних рухами учасників занять у фітнес-клубі, тож - стався резонанс.

Співробітник університету вирішив довести свою теорію, відтворивши заняття з групою добровольців. 12 людей виконували вправи під музику німецької поп-групи Snap!, і ситуація з тряскою будівлі повторилася.

В даний час спортивний зал не працює. За словами представника комітету щодо запобігання стихійних лих, швидше за все він незабаром буде відкритий, але заняття тайбо у фітнес-клубі доведеться заборонити.

Зараз ви читаєте новину «Заняття фітнесом розхитали корейський хмарочос». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі