вівторок, 08 березня 2022 18:41

Спецтема: Війна Росії проти України

"Закрите небо переломить хід війни. Це забере перевагу Росії" - Піонтковський

"Закрите небо переломить хід війни. Це забере перевагу Росії" - Піонтковський
"Щодо Путіна – оця демонстрована перед всім світом садистська позиція ката, готового знищити сотні тисяч людей, в кілька кроків, приведе його до шибениці", вважає Андрій Піонтковський. Фото: "Апостроф"

Закрите небо над Україною зможе забрати у Росії перевагу у небі - це переломить хід війни. Перший крок до такого рішення вже робили. Про це сказав в інтерв'ю проєкту "Новини Приазов'я"​ російський політолог, який живе у Вашингтоні, Андрій Піонтковський.

"Змінити хід війни, остаточно оформити українську перемогу може позбавлення Росії переваги у повітрі. Це зробить закрите небо. Перший боязкий крок зроблено, (раніше – ред.) вони ж пручалися навіть спрямувати польські літаки з Румунії, кілька десятків. Врешті решт, якщо західні політики такі боягузи, то формально, якщо вони нададуть достатню кількість добровольців-пілотів та "Стінгерів", то це закрите небо Україна зможе власними силами зробити. Я гадаю, так і буде. Держсекретар США Блінкен урочисто заявив (6 березня 2022 року – Gazeta.ua) по американському телебаченню в передачі Face Nation, що, вочевидь, йому вдалося, він – найбільший друг України у Вашингтоні. Вони – друзі великі з Кулебою (глава МЗС України – Gazeta.ua)", - сказав Піонтковський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сотні мільярдів доларів" - скільки грошей Україна може отримати від націоналізації російських активів

Війна показала, що в Україні чудовий президент і чудовий міністр закордонних справ, і чудова армія, вважає політолог.

"Тож ви переможете. Щодо Путіна – оця демонстрована перед всім світом садистська позиція ката, готового знищити сотні тисяч людей, в кілька кроків, приведе його до шибениці. Безпольотна зона, ганебна поразка російської армії, переворот у Москві, арешт, видача його міжнародному трибуналу. Я думаю, стосовно такого злочинця буде застосовано винятковий захід – смертна страта через повішення", - наголосив Піонтковський.

24 лютого о 4:00 Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «"Закрите небо переломить хід війни. Це забере перевагу Росії" - Піонтковський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі