пʼятниця, 24 січня 2020 03:15

Законопроєкт про дезінформацію: в ОБСЄ занепокоєні

Законопроєкт про дезінформацію: в ОБСЄ занепокоєні
ОБСЄ занепокоєна через мінкульт. Фото: Факти

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Гарлем Дезір висловив стурбованість через запропонований Мінкультом законопроєкт щодо врегулювання діяльності медіа в Україні.

"Необхідність боротьби з дезінформацією мені ясна, особливо в контексті нинішнього конфлікту в Україні і навколо нього. Однак не слід цього робити за рахунок свободи ЗМІ, впливу держави на медіа-контент і організації журналістської діяльності в країні", - цитує його слова прес-служба ОБСЄ.

Тим більше що чинне українське законодавство вже передбачає механізми протидії суспільно небезпечній інформації.

"Боротьба з дезінформацією виправдана. Проте право на свободу вираження, закріплене в Конституції України та її зобов'язання перед ОБСЄ, а також її міжнародні зобов'язання, слід повністю дотримуватися", говорить Дезір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна покращила позицію в рейтингу демократії

Міністерство культури, молоді та спорту оприлюднило порівняльну таблицю до так званого законопроєкту "про дезінформацію", пропонує його обговорити. У проєкті, зокрема, пропонують визначення "дезінформації", "національного інформаційного простору", розмежовують поняття "журналіст" і "професійний журналіст".

Зараз ви читаєте новину «Законопроєкт про дезінформацію: в ОБСЄ занепокоєні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі