неділя, 03 червня 2007 11:22

Закоханих підлітків убила блискавка на Харківщині

Закоханих підлітків убила блискавка на Харківщині
В середу, 30 травня, близько 19:30 в селі Дімітрово Лозовського району Харківської області сталася трагедія. Блискавка, що вдарила в покинутий будинок, убила 16-річних Стаса Сорокіна і Світлану Мелешко.

Четверо підлітків - Стас Сорокін, Світлана Мелешко, Ліда Махиборода і Максим Кравченко - пішли на пасовище, яке знаходиться за селом, щоб пригнати додому корів. У полі їх застала сильна гроза. А недалеко від того місця, де знаходилися підлітки, стояв старий покинутий будинок. Там вони і вирішили перечекати бурю.

Вікон і дверей в будинку не було. Ліда вирішила подзвонити додому, попередити, що затримається. Максим всівся на підвіконня, щоб було краще видно грозу. А закохані Стас і Світлана обнялися. У цю секунду в них і ударила блискавка. Свєті - прямо в груди, Стасу - в ключицю. Підлітки без жодного звуку попадали на бетонному підлогу.

- Я погано пам"ятаю, як все трапилося, - розповідає Ліда Махиборода. - Я відійшла, щоб подзвонити, і раптом боляче запекли очі. Потім я знепритомніла. А коли прокинулася, то зрозуміла, що нічого не бачу.

Перелякана дівчинка на дотик почала будити подругу. І лише через декілька хвилин зрозуміла, що та мертва. Не дихав і Стас.

- Максим прокинувся трохи пізніше, - плаче Ліда. Під час удару він впав з вікна і сильно ударився головою об підлогу. Але, не дивлячись на це, знайшов в собі сили і побіг в село по допомогу.

Зараз постраждалі знаходяться в міській лікарні. Їх стан лікарі оцінюють як задовільний.

- У Максима черепномозкова травма, а у Ліди запалена слизова оболонка очей, проте її зору нічого не загрожує. Так буває, наприклад, коли людина довго дивиться на зварку. Декілька закапувань - і все пройде, - говорить начальник медичної частини Лозовськой міської лікарні Олександр Курілко. - Хлоп"ята ще декілька днів побудуть в лікарні, а потім їх випишемо.

"Найімовірніше, підлітки стали жертвами збігу обставин, - сказали в УМНС Харківської області. - Річ у тому, що під час грози вони знаходилися в покинутій будівлі, де зі всіх отворів дув вітер. А у момент удару блискавкою один з підлітків дзвонив по мобільному телефону. Протяг і телефон просто притягали в будівлю електричний розряд", передає Комсомольская правда.

Зараз ви читаєте новину «Закоханих підлітків убила блискавка на Харківщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі