пʼятниця, 12 січня 2024 19:17

Забудьте про холодильник: як правильно зберігати часник, щоб не висихав

Забудьте про холодильник: як правильно зберігати часник, щоб не висихав
Часник не можна зберігати в холодильнику. Фото: klopotenko.com

Зберігати часник в міських умовах досить проблематично. Він швидко псується та висихає.

Водночас існує хитрість, яка подовжить цій спеції "життя", передає Gazeta.ua.

Основні правила зберігання

Для початку, припиніть зберігати часник в холодильнику. Цієї помилки припускаються багато господинь та господарів.

Річ у тім, що в холодильнику часник дуже швидко стає м'яким. На стан спеції не менше впливає ємність, в якій вона зберігається.

Найкращим місцем зберігання часнику є льох, який у квартирі облаштувати неможливо. У такому разі знайдіть сухе та темне місце з температурою +16... 20°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жуйка непотрібна: нейтралізувати запах часнику допоможуть три продукти

Часник можна залишити на столі в паперовому пакеті. Цей спосіб спрацює тільки в разі, якщо немає вологи та перепаду температури.

Хитрість для подовженого зберігання часнику

Вам знадобиться свічка. Її вогнем потрібно спалити кінець часнику, де знаходяться коріння. Так він довгий час буде залишатися свіжим. Далі часникові головки поміщаємо в суху ємність і залишаємо в темному та прохолодному місці.

Часник століттями використовували для зміцнення організму. Він містить сполуки, які допомагають імунній системі боротися з патогенами, і має потужні антибіотичні властивості.

Зараз ви читаєте новину «Забудьте про холодильник: як правильно зберігати часник, щоб не висихав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі