четвер, 28 листопада 2019 14:35

"Забрали зброю, телефон і блокнот" - Звіробій назвала обшук політичним переслідуванням

"Забрали зброю, телефон і блокнот" - Звіробій назвала обшук політичним переслідуванням
Маруся Звіробій розповіла про обшуки в її будинку. Фото: facebook.com/marusyazvirobiy1

Українська блогер та волонтер Маруся Звіробій (військова Олена Біленька) розповіла, як проходив обшук ДБР в її помешканні. Звіробій називає дії ДБР стосовно себе політичним переслідуванням.

Під час обшуку в Олени Біленької вилучили дві зареєстрованих рушниці, блокнот та мобільний телефон.

"В ухвалі не було вказано, що вони мають забрати мою зброю, але вони забрали мою зброю. Кажуть, забрали, бо прострочена, але це не їх справа взагалі. Телефон забрали, зброю забрали. Блокнот з емблемою десантно-штурмових військ забрали.

Там, між іншим, номер начальника розвідки. Так що якщо йому буде хтось дивний дзвонити – нехай не дивується. Я там бачила підпис Романа Труби, а перед цим я бачила записи з його кабінету, то я вважаю, що цю людину треба не звільнити – його треба посадити. Це не в мене має проходити обшук, а в нього. Це виключно політичне переслідування", - розповіла Маруся Звіробій в ефірі каналу Newsone.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Незламна: Маруся Звіробій не злякалася обшуків, продовжує лаяти Зеленського

За її словами, у блокноті і її телефоні немає "абсолютно нічого" з того, у чому її звинувачують, тому вона спокійно віддала ці речі.

На обшук приїхали три автобуси "Альфи". Про подробиці візиту ДБР до будинку її бабусі, де Звіробій живе з донькою та матір'ю, блогер розповіла в ефірі "Прямого".

Сьогодні співробітники ДБР прийшли з обшуком до помешкання волонтерки Олени Біленької (Самбул), більше відомої користувачам соцмереж як Маруся Звіробій.

"Пі***аси та вороги України" – командира Української добровольчої армії Дмитра Яроша розгнівав обшук у Звіробій. Він наголосив, що українське суспільство має адекватно відреагувати на обшук у волонтера Марусі Звіробій, що нагадує спецоперацію Кремля.

Зараз ви читаєте новину «"Забрали зброю, телефон і блокнот" - Звіробій назвала обшук політичним переслідуванням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі